Guide för slipning av golv i Borlänge

När du behöver renovera dina trägolv kan du anlita golvläggare i Borlänge som är proffs på golv. Genom att utföra en golvslipning och därefter genomföra en valfri ytbehandling kan du förvandla dina slitna trägolv till vackra golv som ger dina rum en helt ny atmosfär.

Har du vackra trägolv i din bostad som har några år på nacken och som därmed fått utstå en del slitage, fått repor eller kanske hål efter klackar så behöver du inte byta golv. Du kan behålla dina vackra trägolv och istället utföra en renovering av ditt golv i Borlänge så att det blir som nytt igen. Säters Golvtjänst har skickliga golvläggare i Borlänge som är experter på golv och som kan hjälpa dig att ge dina golv ett nytt, skimrande utseende med en ny hållbar yta. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med ditt golv i Borlänge. Du kan också använda formuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan inspektera dina golv och lämna förslag på åtgärder, utan att du förbinder dig för något.

 

Så här går en golvslipning till

När du är i behov av golvtjänster, som exempelvis då dina golv behöver slipas, kan du anlita golvläggare i Borlänge som har den expertiskunskap och de maskiner som krävs. Tillsammans med dig som beställare går vi igenom golvslipningen och framför allt vilket ytskikt du vill lägga på golvet efter att det är slipat. Det går att lägga ett flertal olika ytskikt som exempelvis lack, olja eller vax. Genom ytskiktet kan du få ett flertal olika utseende på ditt golv samtidigt som trägolvet behåller sin karaktär som gör trägolv så unikt. 

 

Förbereda för golvslipning

När du anlitar oss på Säters Golvtjänst kan du vara säker på att få arbetet utfört på ett korrekt sätt och med förväntat resultat. Innan vi kan påbörja golvslipningen behöver rummet tömmas på alla möbler och inredningsdetaljer som exempelvis tavlor, gardiner och vägglampor. När våra golvläggare utför en slipning av golv använder vi den senaste tekniken vilket innebär att det skapas minimalt med damm i samband med slipningen. Den kraftfulla dammsugaren som ansluts till slipmaskinen suger upp i princip näst intill allt damm vilket gör att du inte behöver täcka in möbler eller annan inredning i angränsande rum.

 

Golvslipning av ditt golv i Borlänge

När rummet är förberett påbörjar våra golvläggare i Borlänge slipningen av golvet. Golvslipning sker kontrollerat och noggrant så att golvet får en jämn och fin yta utan att skadas. I hörn eller i vinklar där maskinen inte kommer åt utför vi arbetet med slipningen för hand. Vid större skador i golvet som inte går att slipa ned eller då det finns sprickor så spacklar vi skadorna så att vi därefter kan slipa och få fram samma struktur.  Efter att slipningen är klar suger vi upp eventuellt överblivet damm så att rummet blir helt dammfritt inför ytbehandlingen.

 

Ytbehandling av ditt golv

När ett trägolv har blivit slipat behöver det läggas på en ny yta som dels skyddar golvet men som också ger golvet sitt slutgiltiga utseende. Den vanligaste ytbehandlingen är klarlack som ger golvet ett bra skydd mot både fukt, smuts och skador och därför passar utmärkt i exempelvis en hall eller ett kök där golvet utsätts för mer påfrestningar. Även om klarlack tidigare varit mycket populärt är det många som väljer andra ytbehandlingar idag då klarlack har en förmåga att se plastigt ut.

 

Olja fungerar också utmärkt på trägolv. Till skillnad mot klarlack så tränger oljan in i träet och ger trägolvet ett bra skydd mot fukt, smuts och föroreningar så att det inte missfärgas. Ett oljat trägolv har dock en mjuk yta vilket gör det extra utsatt och är därför lämpligast för exempelvis golv i sovrum där påfrestningarna på golvet inte är så stora.

 

Den mest populäraste ytbehandlingsmetoden idag är dock hårdvaxolja som fyller två funktioner. Oljan sugs in i träet och skyddar trägolvet på djupet medan vaxet lägger sig som en skyddande hinna på ytan. Fördelen med denna ytbehandlingsmetod är att golvet får maximalt skydd samtidigt som ytan inte ser plastig ut, som det kan göra med klarlack.